måndag 31 maj 2010

Nu har polletten ramlat ner!!!

Äntligen börjar det lossna med galoppen. Kalle börjar tycka att det är riktigt kul att galoppera och framåtbjudningen börjar komma så smått. Vi har precis börjat kunna galoppera på stora volterna. Så skönt att han börjar bli riktigt styrbar även när han är lite pigg.

Härom dagen började han tramsa direkt efter första skrittvarvet på lång tygel. Började hoppa och bångla som han gör när han är pigg. Trodde först det var någon sorts sadeltvång eller nåt så jag satt av när han inte slutade trots tillsägelse. Sadlade om och satt upp igen men han bara fortsatte. Så då fick jag bara ignorera tramsandet och fjantandet och försöka att bara rida framåt. Det gick sådär i början men så helt plötsligt lossnade det och han gick kanonbra. Väldigt pigg och det kändes heeeelt underbart när det plötsligt gick att styra och rida framåt med motorn helt under sig. Vilka härliga gångarter han har när han bär sig och bjuder framåt ordentligt. Jag var helt lycklig hela resten av dagen...
Sen nästa ridpass gick det om möjligt ännu bättre. Inget trams och bråk bara fokuserad energi och full styrbarhet utan tjaffs. Hoppas nu det håller i sig så vi kan börja rida ut lite också.

Har glömt att berätta att vi haft vår hopp-debut också för några veckor sedan. Travade först över 3 bommar som sedan blev 2 bommar och litet kryss. Kalle bara travade på helt snällt. Så testade vi att lägga 2 bommar och en högre cavalettibom och han travade fortfarande snällt. Sen 2 bommar och litet 30-40 cm hinder och Kalle travade på helt snällt fortfarande utan att prova att ta ett skutt. Så vi fick ta bort bommarna framför så att han skulle fatta att han faktiskt skulle skutta över. Och då gjorde han det, först trav fram sen lite tvekan och sen litet pytte skutt över. Snälla fina Kalle behöll vettskrämda matte kvar på ryggen heeela passet.
F filmade nästan alla skutten men tyvärr har ipoden lagt av så jag får inte ur filmklippen...typiskt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar